Droog trainen? De eerste vraag die de meeste mensen meestal stellen is. Hoe moet je droog trainen. Om je spieren duidelijk zichtbaar te laten maken, ligt natuurlijk ook aan je bouw en aanleg voor het fitnessen.

Sommige mensen hebben van zichzelf een hoge vetpercentage. En met een hoge vetpercentage is het moeilijker om droog te trainen dan iemand met een lage vetpercentage. Het voordeel is wel dat je eenvoudiger spieren opbouwt.

Als je een droog training gaat doen pak je meestal lichtgewichten en herhaal je de oefening zoveel mogelijk. Als je spieren gaan trillen is dat een goed teken. En dat doe je in 3 sets met een tussen pauze van ongeveer 5 minuten. Wil je toch meer spieren gaan opbouwen? Bekijk dan krachttraining!

droog trainen

Droog trainen in stappen

Laten we eerst beginnen met hoe het niet moet. Droog trainen betekent niet dat je heel weinig moet gaan eten. Alhoewel er veel van je voeding en dieet afhangt wanneer je wilt gaan droog trainen is het niet raadzaam om jezelf te ondervoeden. Hierdoor krijgt je lichaam niet voldoende brandstoffen en bouwstoffen binnen en zal je lichaam qua volume in zijn totaliteit gaan krimpen. Dus niet alleen je vetpercentage gaat hierdoor omlaag, maar ook je hoeveelheid spiermassa!
Jezelf uithongeren is geen goede oplossing om er beter uit te zien. Je wordt tenger en je verliest niet alleen vet, maar ook spiermassa en vocht. Cutten is een goede manier om alleen vet te verminderen, maar spieren te behouden.
Cutten is een manier om precies uit te rekenen hoeveel eten je nodig hebt en precies zoveel te eten. Dan moet je veel aan cardio doen, waardoor je calorieën verbruikt. Je eet dus precies genoeg, waardoor je geen honger hebt, maar traint er toch calorieën af met cardio en zult afvallen.

Bijvoorbeeld:
Stel dat je 2000 calorieën per dag nodig hebt. Je eet dan per dag ongeveer 2000 calorieën en met cardio train je er 300 calorieën van af, waardoor je geen trek ‘s avonds zult krijgen maar wel vet verliest.
Bereken eerst wat je dagelijkse benodigde aantal calorieën zijn. Stel dan een voedselschema samen. Bereken van alles wat je eet hoeveel calorieën erin zitten en zorg dat dit overeen komt met je dagelijks benodigde aantal calorieën. Je mag niet van je voedingsschema afwijken met bijvoorbeeld een mars of een zakje chips. Je zult dan niet afvallen maar zelf aankomen en je hebt alleen jezelf ermee. Om te meten hoe droog je bent wordt in het algemeen een huid plooimeter gebruikt. Tegenwoordig kun je ook door middel van een lichaamsvet meten.

Handige tips voor een goed voedingsschema:

Je hoeft in je voedingsschema geen dingen te doen die je niet lust! Maar ongezonde snacks zijn ook niet de bedoeling.
Varieer je voeding: dus geen 20 boterhammen per dag, maar bijvoorbeeld 5 boterhammen, een banaan, een appel en bakje kwark.
Verdeel je eten zoveel mogelijk: eet geen grote maaltijden maar 6 tot 8 kleinere maaltijden verdeeld over de hele dag.
Eet je laatste maaltijd voordat je naar bed gaat en zorg dat daar weinig koolhydraten in zitten.
Laat de chips en koekjes staan, maar eet natuurlijk voedsel zoals groentes, fruit en granen.

Cardio trainingen, ideaal in combinatie met droog trainen!

Cardio trainingen Dan komt het gedeelte waarbij je je vet eraf traint: Cardio! Cardio is een manier van sporten waarbij je weinig spieren gebruikt maar veel van je conditie wordt gevraagd. Dit hebt ook voor je droog trainen, omdat je meer vet gaat verbranden en je spieren zichtbaarder wordt. Kies een manier van cardio uit die je leuk vind zoals: intensief zwemmen, joggen, skeeleren, fietsen, roeien, traplopen, klimmen,touwtje springen of iets anders waarbij je weinig spieren gebruikt maar wel moe van wordt.

Je zult je conditie op moet bouwen. Begin bij 3 keer per week 30 minuten aan cardio te doen. Na die week 4 keer per week 35 minuten. De derde week 4 keer per week 40 minuten.De vierde week 4 keer per week 45 minuten en uiteindelijk 5 x per week 45 minuten. Verder dan dit moet je niet gaan omdat je dan ook spiermassa zult verliezen.